Kom igang

Installasjon

Maskinen plasseres innendørs på et sted der det er tilgang til en standard enfaset stikk og ventilasjon.

Når maskinen er i bruk må den ventilere kondens og luft som

ledes gjennom slangen til et ventilert avløp som ofte finnes under vasken.

Det må være fall på slangen hele veien slik at det ikke ligger kondensvann igjen.

 

Begynn kompostering

I leveringen har du fått med en pose med mikroorganismer.

Tøm posens innhold inn i maskinen og fyll med matavfall.

Nå som prosessen har startet trenger du ikke å fylle helt opp til maksimumsgrensen,

men start med en tredjedel. Dag 2 legger du til en tredjedel og samme dag 3.

Nå er prosessen startet opp og etter ca 1 uke kan du bruke den fullt ut.

 

Tøm maskinen

Før du tømmer maskinen lar du den gå minst 24 timer siden sist det ble lagt noe oppi.

Bruk et forkle slik at du ikke blir skitten.

Du har nå gjødsel som kan brukes til dyrking, etc.

Konsistensen og fargen ligner malt kaffe og det lukter søtt.

Du har sikkert sett at det er en liten spade under lokket som kan brukes til å kompostere kompostmaterialet.

Du bør ikke fjerne alt, men la det stå opp til omrørerens akse.

Skrap forsiktig langs kantene og sørg for at det ikke er noe igjen og at det resterende er løst og luftig.

Bjarne Johnsen AS, Kokstaddalen 25, Pb 13 Kokstad, 5863 Bergen, Norge | Tlf +47 55 98 32 00 Fax +47 55 98 32 01 | post@bjas.no